Dataplatform - content

Dataplatform

uw data efficiënt en secure vanuit één plek

Zoveel data, uit applicaties, Excel bestanden of externe bronnen: hoe weet u waar u moet zijn om de juiste informatie boven tafel te krijgen? En waar staat deze data eigenlijk?

Lokaal op de eigen server of ergens in de cloud? Het verzamelen of toegankelijk maken van deze data kost u veel tijd en geld. Zeker als u al die data ook nog wilt beschermen.

Niet alleen dat. Juist het combineren van data creëert waarde. Hoe realiseert u deze combinaties, zonder veel onderhoud?

In een dataplatform wordt alle data toegankelijk vanaf één plek. Het fundament voor betrouwbare Business Intelligence en sneller, efficiënter datagebruik.

Scroll voor meer
Dataplatform - Huidige situatie

De huidige situatie: druk, druk, druk... maar, we willen het nu en betrouwbaar!

Een gemiddelde IT-afdeling is vrijwel altijd onderbezet. Niet alleen omdat het lastig is goed personeel te vinden, maar ook omdat de vraag van de business steeds groter wordt.

Data die in losse databases en applicaties staat, vraagt veel onderhoud en dus capaciteit van IT. Dan hebben we het nog niet over het maken van koppelingen tussen verschillende databronnen en applicaties. De kracht van data zit ‘m immers in het verbinden en combineren.

Al deze verschillende databronnen, maken het lastig om de beveiliging van uw Informatieomgeving te waarborgen. Iets wat belangrijker is dan ooit. Datalekken worden immers breed uitgemeten in de media en zorgen voor reputatieschade.

Een ander groot nadeel van werken met losse databronnen is de foutgevoeligheid. Data wordt dubbel opgeslagen, niet tegelijkertijd geactualiseerd en hierdoor ontstaan fouten.

Uw data is onvoldoende betrouwbaar, er zwerven verschillende definities rond en dit zorgt voor irritatie. Irritatie waarvan de IT-afdeling meestal de schuld krijgt….

Werkt u met veel verschillende databronnen?
Dan bieden wij u de oplossing: een dataplatform

Dataplatform - de oplossing

De oplossing: een dataplatform

In een dataplatform of datawarehouse kunt u de data via één manier benaderen. Lokaal, in de cloud of hybride.

De (volledige) gang naar de cloud is voor velen nog een uitdaging. Een dataplatform gaat u hierbij helpen, immers is alle data vanuit één plek beschikbaar. Veilig en betrouwbaar in een dataplatform.

Die betrouwbaarheid verzekert u ook door dezelfde definities te gebruiken. Welke data kiest u als brondata? Is bijvoorbeeld de contactinformatie uit CRM of uit het financiële systeem leidend? Door de juiste keuzes te maken, maakt uw organisatie gebruik van dezelfde uitgangspunten. Onze consultants begeleiden u bij het maken van deze keuzes en de inrichting van het dataplatform of datawarehouse.

Het dataplatform is de centrale plek voor al uw data vanuit applicaties, maar vergeet ook datastromen uit IoT devices, video, foto en geluid niet. Er is zoveel bruikbare data om u heen, waar voordeel mee te behalen is. Belangrijk is dat uw data eenvoudiger beschikbaar is, volgens dezelfde definities, altijd en overal.

Het fundament van Business Intelligence

Een dataplatform maakt de inzet en inrichting van Business Intelligence (BI) binnen uw organisatie een stuk eenvoudiger. De BI tool haalt informatie uit het dataplatform en kan deze snel omzetten in heldere rapportages en dashboards. Met één koppeling naar het dataplatform ontsluit u direct alle data.

Onze consultants zijn gespecialiseerd in het inrichten van een dataplatform. Wij kunnen u precies vertellen hoe uw ideale dataplatform eruit komt te zien en kunnen deze volledig vormgeven.

Daarvoor werken wij zelf het liefst met:

Het fundament van Business Intelligence

Een dataplatform maakt de inzet en inrichting van Business Intelligence (BI) binnen uw organisatie een stuk eenvoudiger. De BI tool haalt informatie uit het dataplatform en kan deze snel omzetten in heldere rapportages en dashboards. Met één koppeling naar het dataplatform ontsluit u direct alle data, volgens dezelfde definities die afgestemd zijn met uw organisatie.

Onze consultants zijn gespecialiseerd in het inrichten van een dataplatform. Daarnaast kunnen we u ondersteunen bij de migratie naar de cloud. Wij kunnen u precies vertellen hoe uw ideale dataplatform eruit komt te zien en kunnen deze volledig vormgeven.

Het Microsoft dataplatform

Voor het realiseren van een perfecte dataplatform of datawarehouse omgeving biedt Microsoft de perfecte oplossing.

De data oplossingen van Microsoft zijn zowel lokaal, in de cloud als hybride in te zetten. Het dataplatform van Microsoft is flexibel en schaalbaar, zodat het eenvoudig meegroeit met uw organisatie.

Piekbelastingen en grote datavolumes vormen geen uitdaging. Daarnaast kan het platform overweg met ongestructureerde data, zodat u ook deze kunt analyseren.

Real time beschikken over de laatste data?

Geen enkel probleem!

Het dataplatform van Microsoft kent verschillende oplossingen, lokaal en in de cloud. Deze zijn perfect te combineren met elkaar.

Een volledige geïntegreerde analyse-service met Azure Synapse, gecombineerd met Azure Machine Learning en cognitieve analyses gevoed door een lokale Microsoft SQL Server omgeving. Wij zijn er klaar voor en zo is uw organisatie klaar voor de toekomst met het dataplatform van Microsoft.

Het Exasol dataplatform

Instant ‘datapower’ via een krachtige in-memory analytische database? Dan biedt Exasol dé oplossing.

De analytische database van Exasol is een state-of-the-art technologie, die al jaren de lijst van benchmarks aanvoert. Het combineert data uit lokale en cloud bronnen en maakt deze beschikbaar via één ingang.

Data hoeft niet in Exasol opgeslagen te zijn, maar eenmaal in Exasol is de data ongekend snel. Zonder onderhoud van het systeem. Minder belasting van de IT-organisatie en direct toegang tot alle data, op volle snelheid.

Exasol is zowel lokaal als in de cloud of hybride te gebruiken. Het unieke van Exasol is dat het alle mogelijke servercapaciteit beschikbaar stelt. Heeft u piekbelastingen tijdens bijvoorbeeld Black Friday? Dat is geen probleem: Exasol berekent hiervoor geen extra kosten.

Bent u benieuwd naar deze ‘instant power injectie’? We laten het u graag ervaren.

Uw dataplatform realiseren?

Dat doen wij graag voor u. Als basis van uw volledig BI-omgeving of als losse oplossing. Onze consultants zijn gecertificeerde Microsoft specialisten.

Wilt u weten wat een dataplatform voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Business Intelligence - Aanpak

Meer over ons

Het 5-stappen VisionBI plan

Business Intelligence is geen klus; het is een proces. We kijken in welke fase van BI uw organisatie zich bevindt en waar u naartoe wilt. Binnen 1 jaar of binnen 5 jaar. Net waar uw ambities liggen. Stap voor stap implementeren we BI.

We beginnen altijd met ons 5-stappen VisionBI plan. Zo leren we uw organisatie door en door kennen. Alleen dan kunnen we BI echt goed inrichten.

De 5 stappen naar geslaagde informatievoorziening zijn:


Stap 1:
Inzicht in uw organisatie
Stap 2: Verbinden van data aan mensen, processen en doelen
Stap 3: Opzet van een roadmap voor informatievoorziening
Stap 4: Implementatie
Stap 5: Borging en doorontwikkeling

Wilt u meer weten over onze aanpak en de roadmap? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.