Yellowfin

Business Intelligence consultancy

Vertrouwen op data? Vertrouw op experts!

 • Waardevolle dashboards én betrouwbare data
 • Gecertificeerde experts in Power BI en Yellowfin
 • Van advies tot implementatie en training
 • Kennis van vele branches en sectoren

Op zoek naar (extra) BI kennis? Schakel onze consultants in voor tijdelijke ondersteuning of de volledige inrichting van uw dashboard op projectbasis.

Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Business Intelligence consultancy: voor écht inzicht in data

Wilt u data inzichtelijk maken, maar lukt het u niet?

Dan bent u echt niet de enige. Organisaties beschikken over een schat aan data, maar die zit verstopt in allerlei softwarepakketten en informatiebronnen.

Hoe maakt u hier goede en betrouwbare rapportages van?

Het op de juiste manier koppelen en opschonen van systemen en het ontsluiten van data is een tijdrovende klus. Daarnaast wilt u de rapportages ook nog op een aantrekkelijke manier presenteren. In een dashboard dat in één oogopslag het hele verhaal vertelt.

De consultants van VisionBI kunnen u daarbij op 2 manieren ondersteunen.

 1. Wij richten uw Power BI of Yellowfin dashboard helemaal in op projectbasis.
 2. Onze consultants maken tijdelijk onderdeel uit van uw team op detacheringsbasis.
Business Intelligence - onze aanpak

Yellowfin of Power BI consultancy op projectbasis

Onze ervaren consultants kunnen uw Power BI of Yellowfin omgeving volledig vormgeven. We pakken uw project van A tot Z op. Daarbij krijgt u een eigen BI team toegewezen met onder meer een projectmanager, dataspecialist en dashboardvormgever.

Voor we met het project van start gaan, maken we nader kennis met u, uw organisatie, uw doelen en de technologie waarmee u werkt.

Wat wilt u met Business Intelligence bereiken?

 • Actiegericht werken met behulp van dashboards
 • Datagedreven werken
 • Meer grip op omzet én kosten
 • Of…..

Stappenplan BI consultancy

Wat uw doel ook is, wij maken uw data inzichtelijk. Daarvoor doorlopen we samen met u het volgende stappenplan:

 1. Vaststellen van de huidige BI processen, uw wensen en eisen
 2. Bepalen hoe data ontsloten wordt: via een datawarehouse, dataplatform of…?
 3. De juiste BI tool kiezen: Power BI of Yellowfin.
 4. Actiegericht en aantrekkelijk dashboard bouwen

Heeft u al een datawarehouse of dataplatform ingericht? Dan kunnen we stappen 1 en 2 overslaan en direct de juiste tool selecteren. Wilt u enkel hulp bij de inrichting van uw dashboard en/of de mooiste visualisatie van uw data? Ook dan staan onze consultants u bij.

BI ingericht, dus ons werk zit erop?

Zeker niet! Wij kunnen uw medewerkers trainen én u ondersteunen bij het verandertraject. We kijken daarbij goed naar de informatiebehoefte van uw medewerkers en stemmen onze begeleiding daarop af.

Als BI eenmaal succesvol is ingericht, blijven onze consultants de inzet van BI binnen uw organisatie periodiek monitoren. Ze adviseren u geregeld hoe u nog meer uit de BI omgeving kunt halen.

Wij zijn namelijk pas tevreden als Business Intelligence optimaal wordt ingezet én tot het gewenste resultaat leidt binnen uw organisatie.

https://www.visionbi.nl/wp-content/uploads/online-statistics-liggend.jpg

Yellowfin of Power BI consultancy op detacheringsbasis

Heeft u Business Intelligence ingericht binnen uw organisatie, maar wilt u er meer uithalen? Of is uw BI team onderbezet?

Dan kunt u onze consultants ook inhuren.

Zelfs als u maar 1 dag per week ondersteuning nodig heeft. Wij zijn flexibel in onze planning en gaan pragmatisch te werk. Zo snel mogelijk aan de slag en vooruit met BI, dat kenmerkt onze werkwijze.

Onze consultants zijn stuk voor stuk ervaren experts. Ze zijn gecertificeerd in Microsoft Power BI en Yellowfin. Uiteraard hebben we ook kennis in huis van andere BI tools als Tableau en Qlik voor migratietrajecten.

Maak onze consultant(s) onderdeel van uw team en breng uw BI omgeving naar een volgend level.

Veelgestelde vragen

Waarom een Business Intelligence consultant inschakelen?

Veel organisaties hebben geen eigen BI specialist in huis. Vaak wordt het maken van rapportages ‘erbij’ gedaan door iemand in de business of van de IT-afdeling. Wilt u echt een vliegende start maken met BI en heeft u geen expertise in huis? Dan is het aan te raden om een BI consultant in te huren om uw data op orde te brengen en actiegerichte dashboards in te richten.

Beschikt uw organisatie wel over een eigen BI team? Dan kan een BI consultant uw team bijstaan in geval van expertise- of capaciteitstekort.

Wat is het verschil tussen BI consultancy op projectbasis en detacheringsbasis?

Als u kiest voor projectbasis krijgt u een heel team toegewezen die uw BI omgeving gaat inrichten. Van A tot Z of gedeeltelijk, net wat u wenst. Kies u ervoor om een van onze consultants in te huren? Dan maakt hij of zij tijdelijk onderdeel uit van uw team en stuurt u hem of haar aan.

In welke BI tools zijn de consultants van VisionBI gespecialiseerd en waarom?

Onze consultants zijn gecertificeerde specialisten op het gebied van Microsoft Power BI en Yellowfin. Deze tools staan hoog aangeschreven in de markt en daarom hebben we de keuze hiervoor gemaakt. Onze klanten werken er prettig mee en behalen mooie resultaten met Power BI en Yellowfin.

Hebben jullie ook ervaring met andere BI tools?

We hebben kennis van en ervaring met diverse andere BI tools als Tableau en Qlik. Dus ook als u migreert vanaf één van deze systemen naar Power BI of Yellowfin, is dat geen enkel probleem voor ons.

In welke branches zijn jullie gespecialiseerd?

We hebben ruime ervaring opgedaan in diverse sectoren en domeinen, waaronder retail, GGZ, sierteelt en bouwmaterialenhandel.