Bel ons op: 030-633 1945

Yellowfin logo

 

 

 

Yellowfin BI is volledig web gebaseerd Business Intelligence oplossing en sluit daarom naadloos aan bij de mobiele gebruiker. Het stelt de gebruiker in staat informatie visueel te maken, dit kan op vrijwel ieder device worden gerealiseerd. Uniek is de samenwerkingsmogelijkheden (collaboratie), u kunt eenvoudig de informatie delen en samenwerken om betere beslissingen te kunnen nemen.

Yellowfin kan naadloos geïntegreerd worden in bestaande oplossingen Sharepoint, en kan daarnaast ook binnen de eigen omgeving worden benaderd en geïntegreerd.

Yellowfin dashboardYellowfin dashboard 3Yellowfin dashboard 2

 

 

 

 

Wat maakt Yellowfin de juiste keuze?

Data visualisatieSelf Service Business Intelligence

Yellowfin is een BI Suite die het mogelijk maakt gegevens op een eenvoudige en overzichtelijke manier om te zetten in informatie. Dit wordt gedaan met een visueel zeer krachtige interface. Uw informatie is in één oogopslag inzichtelijk en daarnaast ook nog eens visueel attractief. Deze informatie is op vrijwel ieder device te raadplegen, u beheert echter één gegevensset.

Afbeelding4

Self-service BI

Een gebruiker is via het web in staat zelf zijn/haar gegevens op te vragen uit de onderliggende systemen. Dit wordt volledig ‘in-memory’ gedaan, waardoor de oplossing ook zeer snel is.

De gegevens die opgehaald worden kunnen eenvoudig, door de gebruiker zelf, worden omgezet in analyses, rapportages en KPI overzichten.

 

Afbeelding5

 

 

De gerealiseerde overzichten kunnen vervolgens door de gebruiker zelf op dashboards worden geplaatst, dit alles via het web. Dit maakt Yellowfin een echte self-service oplossing, het maakt daarnaast ook niet uit waar men is, een browser en toegang tot het systeem is voldoende. En dit zit allemaal in de standaard licentie, geen extra modules! 

 

Web-gebaseerd

Yellowfin is volledig web gebaseerd. Dashboards, analyses en rapportages kunnen eenvoudig in een webbrowser in elkaar worden geklikt. Ook de koppeling met de databases aan de achterkant worden volledig via het web gedefinieerd en beheerd. Dit maakt Yellowfin een ideale oplossing als het gaat om beheer, uitrol en cloud oplossingen.

Yellowfin is volledig HTML5 gebaseerd, dit betekent dat er geen aparte toepassingen zoals flash, silverlight, etc. geïnstalleerd hoeven te worden op de cliënt.

Cloud BI

Yellowfin is een BI oplossing die uitermate geschikt is voor Cloud toepassingen. Yellowfin werkt via een browser en heeft een zero-footprint, geen additionele software is nodig. Natuurlijk kan Yellowfin ook ‘on-premise’ geïnstalleerd worden, op de eigen servers in de eigen omgeving.

BI App Smartphone TabletMobiel

Bijna iedereen bezit momenteel een mobiele device, omdat we graag altijd en overal bereikbaar willen zijn, of informatie kunnen raadplegen. Het is daarom logisch dat ook informatie vanuit Yellowfin altijd en overal te benaderen is. Yellowfin kan op nagenoeg iedere mobiele oplossing worden aangeroepen, met behoud van de unieke functionaliteiten zoals analyseren, rapporteren, dashboards maar ook de collaboratie functionaliteiten.

 

BI samenwerkenSamenwerking

Om informatie waarde te geven en goede beslissingen te kunnen nemen is het belangrijk om informatie te kunnen delen en te kunnen samenwerken. Yellowfin heeft hiervoor een unieke oplossing, een geïntegreerd collaboratie platform. Via ieder device heeft met de mogelijkheid om samen te werken met elkaar. Men kan informatie delen, aantekeningen maken, vragen stellen, ‘polls’ starten om zo gezamenlijk beslissingen te kunnen nemen, u kunt uw collega’s attenderen op informatie, en u kunt zich abonneren. Genoeg mogelijkheden om altijd geïnformeerd te zijn en te kunnen samenwerken met uw collega’s.

Yellowfin Geo AnalyseGeografische analyse

Yellowfin biedt verregaande geografische analyse mogelijkheden. Het kan werken met vector maps en oplossingen van Google Maps. Op verschillende manieren is informatie te tonen, gekoppeld aan een plaatsbepaling.

Storyboards

Informatie is vaak niet op zichzelf staand, het meestal een samenhang met andere informatie, dit totaalbeeld verteld het complete verhaal. Yellowfin heeft in haar applicaties ‘storyboards’ opgenomen, een manier om informatie te presenteren, gecombineerd met de interactieve aspecten van analyseren.

Storyboards  bevorderen daarnaast ook de leercurve, men kan de gebruiker eenvoudig en snel door de informatie heen loodsen en voorzien van annotaties, om zo uitleg te bieden. Ook zo kunnen nieuwe dashboards, rapportages, analyses e.d. gepresenteerd worden aan de gebruiker, wat resulteert in een zeer korte leercurve, en de oplossing self-learning maakt.

Volledig integreerbaar

Yellowfin heeft een eigen portaal waarin de informatie gepresenteerd word. Ieder component dat gemaakt wordt met Yellowfin kan gedeeld worden, en ook in externe applicaties worden aangeroepen. De beveiliging van Yellowfin kan naadloos met bestaande beveiligingsoplossingen worden geïntegreerd.

Integreren van dashboard, analyses, rapportages e.d. is gebeurd in een handomdraai, omdat Yellowfin uitstekende mogelijkheden biedt hiervoor.

Deze functionaliteit komt juist van toepassing om informatie te integreren in oplossingen als sharepoint, en daarnaast ook ‘stand-alone’ beschikbaar te stellen via eigen applicaties en mobiele devices.

Transparant

Yellowfin is in meerdere opzichten transparant. Het is een overzichtelijke oplossing, draait volledig web-based, gebaseerd op HTML5 en daardoor geen additionele software nodig. Het draait op vrijwel ieder mobiel device. Het heeft een korte leercurve, is volledig in het Nederlands beschikbaar, wat ook hieraan bijdraagt.

Het meest transparante onderdeel is het licentie model, hierbij heeft men de keus ‘wel of niet’. Als u voor ‘wel’ kiest, heeft u ook direct alle functionaliteit, er zijn geen opties of modules die apart aangeschaft dienen te worden. Dit is een concept wat in vergelijking met andere Business Intelligence oplossingen uniek genoemd mag worden, geen enkele andere oplossing is zo transparant op dit gebied.

Zie deze video voor een korte YellowfinBI introductie.

Download hier uw Yellowfin brochure