Bel ons op: 030-633 1945

In de afgelopen jaren hebben bedrijven fors ingezet op het automatiseren van processen met IT systemen. Doel? Het verhogen van de efficiency en verbeteren van de kwaliteit. Met de verschillende IT systemen wordt binnen en buiten de organisatie steeds meer gegevens geproduceerd. Worden al deze gegevens ook daadwerkelijk omgezet en gebruikt als toepasbare management informatie? Is de benodigde informatie wel gemakkelijk beschikbaar en kan er snel, tijdig en betrouwbaar rapportages en overzichten mee worden gemaakt? De vraag naar informatie versnelt en de onderbouwing van keuzes met feiten wordt steeds belangrijker en kritischer.

VisionBI is specialist op gebied van Business Intelligence. Een specialisme dat tot doel heeft antwoord te geven op bovenstaande vragen. Antwoorden komen tot stand door gegevens vanuit verschillende systemen te combineren, aggregeren en beschikbaar te maken voor analyses.

Beschikbaar maken en analyseren

Business intelligence ontstaat daar waar het samenvoegen van gegevens en het analyseren van die gegevens samenkomt. Wanneer gegevens op een correcte wijze beschikbaar wordt gemaakt en voor de gebruiker eenvoudig ter beschikking wordt gesteld spreken we over de realisatie van een business intelligence oplossing. Het toepassen van de techniek waarmee gegevens worden ontsloten en beschikbaar worden gesteld, al dan niet in een data warehouse, is een kant van de oplossing. Aan de andere zijde is het belangrijk dat analyse mogelijk wordt gemaakt, zodat  data- of business analysten dashboards en rapportages kunnen opstellen. Hiermee kan gestuurd worden op KPI’s, kunnen patronen worden ontdekt in data en kunnen daarmee voorspellingen, worden gedaan. Met name voor marketing- en productontwikkelingsdoeleinden is deze zogenaamde Predictive Analytics een groeiende en belangrijke ontwikkeling.

Het is steeds duidelijker dat het beschikbaar maken van gegevens en het maken van analyses steeds nauwer verweven raakt. Business- en data-analisten zijn door moderne Business Intelligence tools beter in de gelegenheid gesteld zelf BI dashboards en rapportages te maken. De rol van een Business Intelligence consultant is meer en meer tussen business en techniek. Zij maken de vertaalslag van techniek naar proces en vice versa. Dat zij beschikken over goede communicatieve vaardigheden is daarbij een vanzelfsprekendheid. Daarnaast is het belangrijk dat zij ook de zakelijke kant van de klant goed begrijpen.

De business intelligence consultants van VisionBI beschikken, op zowel het technische als analytische vlak van business intelligence, over veel kennis en praktijkervaring. VisionBI is graag uw sparringspartners op gebied van o.a. data integratie, het beoordelen en verbeteren van data kwaliteit tot het maken van gebruiksvriendelijke BI dashboards en rapportages.

Daarmee is VisionBI er voor organisaties die gestelde doelen willen bereiken met de inzet van informatie, die snel en accuraat beschikbaar is.

Wij leveren en implementeren Business Intelligence software om deze informatie oa. via dashboards te ontsluiten en inzichtelijk te maken voor de medewerkers die daar dagelijks profijt van hebben. Wij leveren de expertise om dergelijke informatiesystemen te ontwerpen, te realiseren en te laten landen in de organisatie. Doel is dat het gebruikt wordt en de organisatie vooruit helpt.business intelligence consultancy

Onze organisatie onderscheidt zich door de unieke combinatie van ervaring, kennis en kunde op het terrein van Business Intelligence en diverse branches als zorg, retail en handel- en industrie.

Wij zijn gebrand op het leveren van echte service. Onze medewerkers werken keihard om onze klanten tevreden te maken, te houden en te verwonderen. Als Business Intelligence specialist is het belangrijk te begrijpen waar het in uw bedrijfsvoering om draait. Daarom is het onze prioriteit onze kennis en ervaring in uw branche up-to-date te houden.