Bel ons op: 030-633 1945

Data, hoe krijgt u als retailer daaruit de juiste informatie?

Speciaal voor retail organisatie heeft VisionBI het Retaildashboard ontwikkeld. Dit handige informatie- en analyse systeem ontsluit uw data en biedt precies de handige visuele overzichten die u nodig heeft. Doel van het dashboard is het vereenvoudigen van uw bedrijfsvoering. Met de verkregen informatie en inzichten kunt u met uw team doelgericht werken aan optimalisatie van processen en verbetering van resultaat.

Wat is er mogelijk?

Het Retaildashboard is interactief en dynamisch. U kunt gemakkelijk elke doorsnede opvragen. Zo kunt u bijvoorbeeld kijken naar:

  • De omzet per periode per winkel
  • Omzet per vierkante meter of per verkoper.
  • Het aantal klanten per periode
  • De omzet per klant oftewel de klantenkaart analyse
  • Bezoeker naar klant conversie
  • Analyses van de folder
  • Personeelsplanning
  • Fraude rapport
  • Geografische analyse op postcode.

Ook kunt u denken aan de mogelijkheid uw Warehouse Management Systeem (WMS) en inkoop te gebruiken in het Retaildashboard. Hiermee werkt u aan betere voorraadwaardering en verlaging van voorraden.

Wij hebben ervaring met uiteenlopende retailomgevingen en -systemen. Denkt u aan kassasystemen, klantentellers, SLIM4 en financiële pakketten. We hebben een brede ervaring die we direct toepassen om u controle over uw processen, cijfers en resultaten te geven.

Hoe werkt het?

Met slimme data technieken zorgen we dat de gegevens uit uw systemen goed worden samengevoegd. Zo wordt alles voor u inzichtelijk en bruikbaar voor analyse en dagelijkse sturing. Het dashboard en rapportages zijn ontwikkeld in Yellowfin en maakt gebruik van uw databases om de juiste gegevens samen te laten zien.

Door de moderne techniek is het dashboard ook online beschikbaar. Zo heeft u altijd en overal actuele cijfers compleet met trend analyses voor handen. Zo wordt uw data toegankelijk en bruikbaar, voor ondernemers, medewerkers en directies. Het dashboard biedt u een schat aan actuele managementinformatie tot het allerlaagste bon regel niveau. Dagelijks direct zonder arbeidsintensieve bewerkingen. 

Geavanceerde analyses

Het is altijd mogelijk meer uit de informatie te halen dan u in eerste instantie verwacht. Van VisionBI mag u verwachten dat wij met u verder kijken naar mogelijkheden uw data breder in te zetten voor geavanceerde analyses. Basketanalyses en artikelanalyses zijn daar een paar voorbeelden van. Ook kunnen we uw data combineren met Opendata en andere Big data oplossingen hierdoor wordt uw marketing inspanning verder versterkt.

Wilt u meer weten over het Retaildashboard dan kunt u contact opnemen via telefoon, email of ons contactformulier op onze website.

Meer informatie zie Op=Op voordeelshop