Bel ons op: 030-633 1945

BI Tool

De BI tool is software waarmee data vanuit verschillende bronnen gecombineerd en gepresenteerd kan worden. Onderdeel van business intelligence is het gebruik van deze software die het mogelijk maakt koppelingen te maken met vele soorten databases. Deze worden met elkaar verbonden tot combinaties van data die zonder de tool niet mogelijk zijn. Hiermee kunnen rapportages en BI dashboard worden gemaakt die zo passend bij de werkzaamheden van de gebruiker informatie geven die vanuit losstaande databases niet mogelijk zou zijn. Denk hierbij aan KPI rapporten, rapportages voor dagelijkse sturing en alerts die een bericht sturen indien een waarde is overschreden.

Automatisch rapporteren met de BI tool

Een geweldige functie van veel Business Intelligence software is de mogelijkheid om het opstellen en verzenden van rapportages automatisch op vastgestelde tijden te laten verlopen. Hierdoor worden gebruikers en managementleden tijdig over veranderingen of ontwikkelingen op de hoogte gesteld. Ook kan bij uitzonderingen, met alerts, gewerkt worden waardoor belangrijke veranderingen of het niet halen van een KPI het versturen van een rapport bepaald. Het is erg belangrijk een BI tool te selecteren die gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik is. In dit artikel leest u belangrijke do's en don'ts om de keuze voor een BI tool te vereenvoudigen.

BI Tool implementeren

Door de BI Consultant wordt de business intelligence software geïmplementeerd. Hij zal vanuit zijn expertise en kennis van de klantomgeving mede bepalen hoe de tool wordt ingezet. Een voorbeeld van een geschikte oplossing is Yellowfin. Dit is zeer geschikt voor het tonen van business intelligence omgeving en is een uitstekend alternatief voor applicaties als Qlikview en Cognos. Als totaal oplossing is Yellowfin voorzien van alle  mogelijkheden om op ieder niveau gebruikers te voorzien van benodigde data. Van geavanceerde business user tot echte eindgebruiker. Hiermee faciliteert Yellowfin de mogelijkheden van self service BI tot guided BI.